Pogotowie wodociągowe: 67 26 22 661
Miejskie Przedsiębiorstwo
Wodociągów i Kanalizacji
Spółka z o.o. w Wągrowcu

Polityka ochrony prywatności

Niniejszym pragniemy poinformować Państwa, że w związku z wejściem w życie z dniem 25 maja 2018 roku przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - Dziennik Urzędowy UE L 119 – dalej: RODO) Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Spółka z o.o. zapewniało będzie określone w tych przepisach standardy ochrony i właściwego postępowania z danymi osobowymi.

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO informujemy osoby, których danymi Spółka dysponuje, że:

  1. Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Spółka z o.o. - siedziba: 62-100 Wągrowiec, ul. Janowiecka 100 są Administratorem Danych Osobowych, w których posiadanie weszło wskutek zawieranych z Państwem umów, utrzymywaniem korespondencji, merytoryczną obsługą przesyłanych do nas wniosków, próśb, skarg i postulatów.

  2. Państwa dane osobowe, o których mowa wyżej, były, są i będą przetwarzane przez MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o., jako Administratora Danych, wyłącznie w celach określonych przepisami prawa, w tym ustawą z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków oraz przepisami prawa cywilnego i gospodarczego (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

  3. Prawne podstawy dopuszczalności przetwarzania przez MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o. dotyczących Państwa danych oparte są na wyżej wskazanych przepisach prawa oraz na niezbędności wykonania umów zawieranych ze Spółką (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).
    W wymagających tego przypadkach Spółka ubiegała będzie się o wyrażenie Państwa zgody na przetwarzanie danych w wyraźnie zadeklarowanym celu, z zastrzeżeniem możliwości łatwego odwołania zgody przez osobę, która ją uprzednio wyraziła (art. 6 ust. 1 li. a RODO).
    MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o. deklaruje, że w określonych stanach faktycznych przetwarzać będzie Państwa dane osobowe na podstawie dopuszczalnej przez RODO przesłanki niezbędności do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora Danych lub przez stronę trzecią (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). Do przykładowych celów takiego przetwarzania należały będą:
    • wykorzystywanie monitoringu wizyjnego dla zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia na obszarach i w określonych obiektach znajdujących się na terenach należących do Spółki,
    • marketing usług własnych oraz promowanie działalności Spółki i nowych inicjatyw wśród klientów związanych z nią umowami,
    • dochodzenie roszczeń z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej.
  4. Dotyczące Państwa dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji przez MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o., w tym profilowaniu.

  5. Osobom, których dane Spółka przetwarza przysługują prawa:
    • dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
    • sprostowania (poprawiania) danych,
    • usunięcia danych (zgodnie z uwarunkowaniami określonymi w art. 17 RODO),
    • do ograniczenia przetwarzania danych,
    • do przenoszenia danych (zgodnie z uwarunkowaniami określonymi w art. 20 RODO),
    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (zgodnie z uwarunkowaniami określonymi w art. 21 RODO),
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o. przechowywało będą Państwa dane osobowe przez okres wskazany w przepisach prawa, w tym w ustawie z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków oraz przepisach dotyczących postępowań administracyjnych, sądowych lub skarbowych, niemniej nie dłużej niż 10 lat od ostatniej operacji dokonanej na dotyczących Państwa danych zawartych w zasobach informacyjnych Spółki.

  7. Państwa dane osobowe mogą zostać udostępnione podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa oraz podwykonawcom związanym z MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o. umowami powierzenia przetwarzania danych osobowych, np. kancelarie radców prawnych, firmy informatyczne, agencje ochrony osób i mienia.

  8. Spółka, jako Administrator Danych, deklaruje, że nie przekazuje i nie zamierza przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

  9. MPWiK Sp. z o.o. w Wągrowcu Sp. z o.o. wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym skontaktować można się:
    • telefonicznie: 67 26-22-661
    • drogą elektroniczną: sekretariat@mpwik-wagrowiec.pl
    • osobiście w siedzibie Spółki, po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu terminu spotkania.
 

Kontakt

Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o.

ul. Janowiecka 100, 62-100 Wągrowiec,

 

tel. 67 262 26 61, 67 268 50 86,

fax 67 262 01 26

e-mail: sekretariat@mpwik-wagrowiec.pl

 

Konto bankowe: PEKAO S.A. nr

49 1240 3725 1111 0000 4057 9256

Pogoda

Polecane

Copyright © 2015 MPWiK w Wągrowcu Sp. z o.o.
Projekt i realizacja KAMPEKI